Αλεξάνδρα Τσόλκα

Μαία

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα είναι μαία, απόφοιτος του τμήματος μαιευτικής του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα. Η πρακτική άσκηση περιελάμβανε την παρουσία της στην αίθουσα τοκετών, στο γυναικολογικό/μαιευτικό τμήμα, στα εξωτερικά ιατρεία και στη μονάδα νεογνών. Διεξήγαγε έρευνα στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας με θέμα '' Πρωτόκολλα χορήγησης φαρμάκων σε νεογνά της ΜΕΝΝ''.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ψυχοπροφυλακτικής, συνέδρια μαιευτικής/γυναικολογίας και σε σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Στόχος της είναι η κατάκτηση του διπλώματος IBCLC ( Πιστοποίηση Συμβούλου Γαλουχίας).

Συμμετέχει στην αξιολόγηση της υγείας της εγκύου, την προετοιμασία της για τον τοκετό, την ενημέρωση της για την φροντίδα του νεογνού και την προαγωγή του θηλασμού.
Στον τομέα της Μαιευτικής έχει εμπειρία στην φροντίδα λεχωίδων και στην συμβουλευτική θηλασμού. Στον τομέα της γυναικολογίας έχει γνώσεις στην ενημέρωση του κοινού ως προς την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την λήψη ιστορικού, την λήψη επιχρησμάτων για Test-Pap και στην εξέταση μαστού.